Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Harige Helden: tips voor de aankleding

Een paar ideeën voor decoraties: > Paardenstaartslinger: verzamel allerlei natuurlijke kleuren wol en bind ze met de kinderen tot paardenstaarten en vlechten.

Harige Helden is het thema voor een week waarin ‘haar’ centraal staat. Iedereen heeft ander haar en sommige mensen hebben helemaal geen haar. Een mooie kans om tijdens de activiteiten ook aandacht te besteden aan diversiteit. Hoe je haar er ook uit ziet, je mag er zijn! Een paar ideeën voor decoraties: > Paardenstaartslinger: verzamel allerlei natuurlijke kleuren wol en bind ze met de kinderen tot paardenstaarten en vlechten. Maak ze met tien centimeter afstand van elkaar vast aan een stevige waslijn zodat een grappige, harige slinger ontstaat. > Iedereen maakt een tekening van ‘haar’. Inspireer met materialen zoals stukjes textiel en foto’s van bijvoorbeeld harige armen, hoofden met haar en harige dieren, maar stuur de kinderen niet. Alles is toegestaan. De resultaten vormen een gevarieerde kunstcollectie. > Maak grappige foto’s door het hoofd van de kinderen van de achterkant te fotograferen met een zonnebril, gewone bril of petje achterstevoren op het achterhoofd. Print deze foto’s uit.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.