Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Go Nuts: tips voor de aankleding

Houd een themaweek: Go Nuts. Elke noot heeft zijn eigen vorm en smaak, een uitgebreide bron van smakelijke en creatieve activiteiten.

Noten zijn supergezond, wen kinderen daarom al van jongs af aan het idee dat noten lekker en leuk zijn. Houd een themaweek: Go Nuts. Elke noot heeft zijn eigen vorm en smaak, een uitgebreide bron van smakelijke en creatieve activiteiten. Begin deze themaweek met de inventarisatie van allergieën. Notenallergie en pinda-allergie zijn zeer ernstig en kinderen die deze allergie hebben, mogen niet in contact komen met noten, noch met kinderen die net met noten hebben gespeeld. Een goede voorbereiding is nodig voor deze themaweek. Enkele tips.

· Neem met elkaar de allergieprotocollen van de kinderopvangorganisatie door, zodat iedereen precies weet wat hij moet doen.

· Wees alert op niet-ontdekte noten/pinda-allergie. Lees je in over symptomen (onder andere zwelling van de mond en keel, astma en geïrriteerde huid).

· Inventariseer bij ouders. Als een kind een allergie heeft, is het raadzaam om in het kindercentrum een adrenalinepen (EpiPen) te hebben.

· Controleer etiketten van voeding en maak alles na het eten van noten/pinda’s goed schoon. Ook de notenkraker krijgt na afloop een sopje.

· Besteed aandacht in de groep aan noten- en pinda-allergie. Leer kinderen daar mee om te gaan. Eet jij een boterham met pindakaas? Dan moet je eerst weten of een ander kindje niet allergisch is voor je een hapje deelt.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.