Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: fun filmfestival

Thema: fun filmfestival
Foto: ANP Photo

Veel kindercentra beschikken tegenwoordig over een digitale camera. Zelfs de meest simpele compactcamera heeft al een
videofunctie. Dat vraagt om een themaweek waarbij filmen centraal staat. Zet een Fun Film Festival neer met de kinderen. Maak eerst een filmset van de locatie. Probeer echt de sfeer van een filmstudio na te bootsen.

 

• Herinner je je nog de oude filmrollen? Zo’n lange rol met beelden in een zwart ‘raampje’? Koop een rol stevig zwart  behangpapier (of ga er even met de verfroller overheen). Laat de kinderen tekenen en schilderen. Plak vervolgens die  tekeningen, die natuurlijk smaller moeten zijn dan de behangrol, op de rol, steeds met wat tussenruimte. Zo ontstaat het idee van een ‘filmrolletje’. Hang overal stroken filmrol.

• Vraag bij de lokale bioscoop om zo veel mogelijk oude filmposters. Hang die overal in het kindercentrum. Het hoeven zeker niet alleen posters van kinderfilms te zijn.

• Grote zwarte studiolampen zijn niet moeilijk te maken. Maak van zwart papier een  koker van zo’n 25 centimeter doorsnee. Knip vier rechthoekige stukken papier, vouw een rand van 2 centimeter om, waarmee je deze ‘ flappen’ aan de rand van de koker vastniet. Voilà, een eenvoudige, symbolische studiolamp.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.