Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Familie is fijn!: tips voor de aankleding

Een paar decoratie-ideeën: > Knip en scheur met elkaar uit oude magazines foto’s van gezinnen. Keuze genoeg. Plak die op stukjes karton en maak er een familieslinger van.

Kids Actief speelt in op de VVE-thema’s die in veel kindercentra worden gebruikt.

Iedereen heeft een familie, maar wat is dat eigenlijk? Kinderen weten dat dat iets positiefs is. Familie bestaat uit mensen van wie je houdt, die vaak op je lijken en met wie je meestal in één huis woont, het ‘gezin’. Probeer bij het thema Familie niemand uit te sluiten. Niet iedereen heeft een traditionele familie. Misschien heeft een kind twee vaders, geen oma of juist wel vijf opa’s en oma’s door nieuwe relaties van ouders. Een paar decoratie-ideeën: > Knip en scheur met elkaar uit oude magazines foto’s van gezinnen. Keuze genoeg. Plak die op stukjes karton en maak er een familieslinger van. > Maak een model voor een eenvoudige ‘stamboom’. Een simpele tekening met viltstift volstaat. Onderaan de wortels maak je ruimte voor overgrootouders, dan komen opa en oma, ouders en de kinderen zelf. De ouders vullen dat thuis in en plakken er foto’s bij. Hang de stambomen in de ruimte en bespreek er dagelijks een paar met de kinderen. De kinderen krijgen hierdoor een besef van generaties; ook opa had een papa en mama. > Waarom is familie leuk? Maak een vrolijke collage met plaatjes en foto’s van wat familie betekent. Iedereen doet mee. Wat is familie voor jou? Liefde, troosten, samen kamperen, verjaardag, in één huis wonen, een babyzusje dat jij de fles mag geven, een grote broer die voor je opkomt, enzovoort.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.