Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Boekenwurmweek

Thema: Boekenwurmweek
Foto: ANP Photo

Je kunt met kinderen niet vroeg genoeg beginnen met (voor)lezen. Organiseer daarom eens een ‘Boekenwurmweek’. Kleinschalig of ambitieus, een week over boeken is altijd leuk. Pedagogisch medewerkers die bekennen niet echt van lezen
te houden, zullen aan het eind van deze week overstag zijn. Boeken zijn een onuitputtelijke bron van plezier. Maar eerst tover je het kindercentrum om in een walhalla voor boekenwurmen.

 

• Knip reuzenletters van allerlei kleuren papier en hang die op.


• Kopieer covers van kinderboeken en maak er slingers van.


• Richt boekentafels in met niet alleen boeken, maar ook relevante attributen. Denk aan een boek over vakantie, waarbij je een zwembroek, duikbril en flippers neerlegt, of een boek over dieren in het bos, waarbij je dennenappels, bladeren en takken legt.

 

• Een kindercentrum hoort een flinke boekenkast te hebben. Is die er nog niet? Koop een tweedehands boekenkast bij een kringloopwinkel, beschilder die met elkaar in vrolijke kleuren, maak van aardappels of piepschuim letterstempels en bestempel hem daarmee. Als de bonte boekenkast klaar is, richt je hem in met de boeken van het kindercentrum.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.