Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sokschaatsen

Sokschaatsen
Foto: ANP Photo

Een leuke winteractiviteit binnen: een competitie sokschaatsen. Het accent moet niet liggen op winnen, maar op bewegen. Zorg voor een ruimte met een gladde vloer, bijvoorbeeld een gymzaal. Alle kinderen dragen sokken. Laat de kinderen extra sokken
meebrengen als de vloer te koud is. Geef eerst een lesje schaatsen. Een beetje door de knieën zakken en één voor één de benen uitstrekken. Wie kan het met een hand op de rug, of zelfs met twee? Maak dan een tourbaan en een wedstrijdbaan.
De tourbaan is de buitenste rand van de gymzaal of een andere grote ruimte. Zet een winters muziekje op en ga met elkaar rondjes schaatsen. Op langzame muziek wordt er rustig geschaatst, bij een snel liedje wordt een tandje bijgezet. In het midden van de zaal komt de wedstrijdbaan, waarbij steeds twee kinderen een wedstrijdje schaatsen. De  rest moedigt aan langs de zijlijn. De kinderen aan de ene kant van de baan moedigen het ene kind, de andere kinderen het tweede kind aan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.