Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noten memory

Zoek online (bijvoorbeeld op www.notenspecialist.com) foto’s van noten, zowel van de schil als van de eetbare vorm die je kent. Pinda, pecan, hazelnoot, kastanje, cashew, pistache, walnoot, et cetera.

Welke noot past in welk jasje? Elke noot heeft een schil en ze zien er allemaal verschillend uit. De uitdaging voor de oudste kinderen is om het spel voor de jongere kinderen te maken: Noten Memory. Zoek online (bijvoorbeeld op www.notenspecialist.com) foto’s van noten, zowel van de schil als van de eetbare vorm die je kent. Pinda, pecan, hazelnoot, kastanje, cashew, pistache, walnoot, et cetera. Plak twee of vier prints van elke foto op stevig karton en laat de jongere kinderen ze bestuderen. Je kunt er allerlei spelletjes mee doen. Pinda bij pinda zoeken, of pinda en zijn schil bij elkaar zoeken. Je kunt open en gesloten (kaarten op de kop) memory spelen. Als je een noot en schil bij elkaar hebt gevonden, mag je als beloning uit een schaal jouw noot opzoeken en eten.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.