De gezondheidstrend is momenteel: niet te veel koolhydraten, veel natuurlijke ingrediënten en niet te veel vlees. Houd daarom een vegetarische kookworkshop. Natuurlijk hangt het af van de allergieën in de groep, maar noten zijn ideaal ‘wokvoer’. Zet bijvoorbeeld drie kleine, maar stabiele wokpannen op het gasfornuis en zorg voor een groot aantal bakjes met gezonde ingrediënten. De kinderen kunnen die zelf fijn snijden. Denk aan stevige groenten (courgette, broccoli, wortel), bladgroenten (boerenkool, spinazie), allerlei soorten noten, verse kruiden (korianderblad, basilicum, peterselie) en voor extra smaak en kleur zaden en vruchten (gojibessen, chiazaad, rozijnen, cranberries). Zorg ook voor gezonde specerijen, zoals kurkuma, oregano, komijn, gember, kaneel en dille. Laat de kinderen per duo de groenten en kruiden ruiken en proeven en beslissen wat lekker is in de wok. Begin met de stevige groenten, want die hebben het meeste tijd nodig om gaar te worden. Smullen maar.
Meer activiteitentips binnen dit thema: