Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inpakken en wegwezen

Als het startsein klinkt, rent een kind met een flinke rugzak op de rug naar ‘Thuis’ en pakt zijn rugzak snel helemaal vol. Netjes dichtritsen en op de rug.

Een buitenactiviteit voor een droge dag. Op één locatie leg je een picknickkleed en allerlei spullen die je meeneemt op reis: van kleren en knuffels tot tandenborstels en boeken. Deze hoek krijgt het bordje ‘Thuis’. De hoek met het klimrek krijgt een bordje ‘Bergen’, een stukje tuin is ‘Bos’ en de zandbak wordt het ‘Strand’. Aan het eind van het parcours is het ‘Hotel’. Als het startsein klinkt, rent een kind met een flinke rugzak op de rug naar ‘Thuis’ en pakt zijn rugzak snel helemaal vol. Netjes dichtritsen en op de rug. Vervolgens gaat het in volle vaart op reis! Via bergen, bos en strand komt het kind aan in het hotel, waar de rugzak weer wordt uitgepakt. Dan gaat de volgende reiziger op pad. Als iedereen op de bestemming is aangekomen en uitgepakt, reizen de kinderen een voor een weer naar huis. Goed voor de fijne en grove motoriek.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

 • ‘Thema Ruige rugzakken: tips voor de aankleding’
  https://www.kinderopvangtotaal.nl/activities/thema-ruige-rugzakken-tips-voor-de-aankleding/
 • ‘Op pad met de rugzak’
  https://www.kinderopvangtotaal.nl/activities/op-pad-met-de-rugzak/
 • ‘Rugzak pimpen’
  https://www.kinderopvangtotaal.nl/activities/rugzak-pimpen/
 • ‘Kind met rugzak’
  https://www.kinderopvangtotaal.nl/activities/kind-met-rugzak/
 • ‘Een rugzak vol ervaring’
  https://www.kinderopvangtotaal.nl/activities/een-rugzak-vol-ervaring/

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.