Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Golfspel

Een leuke buitenactiviteit is het Golfspel. Je kunt dit met allerlei leeftijden spelen. Wat je wel nodig hebt, is echt een grote buitenruimte, waar je ook nog eens een paar flinke kuilen in mag graven. Een weiland van een boer (keurig na afloop de gaten dichten), een onbebouwd terrein of een strand zijn prima geschikt.
Golfspel
Foto: ANP Photo

Ontwerp je golfbaan (6 tot 8 jaar)

Ontwerp je eigen golfbaan. Laat de oudste kinderen in het kindercentrum op papier een golfbaan ontwerpen. Waar komen de holes? Het kan een zigzag parcours worden, een mooie krakeling of de acht holes kunnen in een ronde kring liggen. Aan de kinderen de keuze. Ze kunnen een aantal obstakels aanbrengen, zoals heuvels (kartonnen dozen), een waterpartij (een aantal kleden) of bomen (een bezem met de steel in de grond gestoken). Dan wordt de baan in het echt ‘aangelegd’: graaf acht gaten ter grootte van een voetbal. Zet daar een ‘hole-vlag’ bij (een vlaggetje met de cijfers 1 tot en met 8).

 

Golfspel zonder spelregels (2 tot 4 jaar)

Als je het Golfspel met de jongste kinderen speelt, vanaf een jaar of twee, drie, is het verstandig om niet te veel regels te stellen. Geef de kinderen een stok en laat ze tegen de ballen slaan. Laat ze zien dat ze de bal in het gaatje kunnen toveren. Een beetje voetballen mag ook en zelfs met de handen vastpakken en in de ‘hole’ laten vallen, is geen probleem.

 

Serieuzer golfspel (6 tot 8 jaar)

Speel het spel met vier kinderen tegelijk. Elk krijgt een andere kleur bal en draagt

een petje in de kleur van zijn bal. Geef de kinderen nu een stok en sla aan het golfen. De kinderen moeten beginnen bij hole 1 en eindigen bij 8. Tel het aantal keren dat de kinderen nodig hebben om de bal in de holes te krijgen. Eén kind of een van de pedagogisch medewerkers houdt de stand bij.

 

Knikken en andere spelletjes (4 tot 6 jaar)

Met golfballen kun je ook tal van andere spelletjes doen:

–          Knikkeren: probeer met je vuisten de golfballetjes in de knikkerpot te schieten.

–          Jeu-de-boules: laat de kinderen de golfballen in verschillende kleuren schilderen of maak ze verschillend met diverse kleuren marker. De kinderen mogen zelf hun ballen onderscheidend maken. Elk kind krijgt drie ballen. Wie kan zijn bal het dichtst bij de grote hoofdbal gooien? Probeer de ballen van een ander een zetje te geven, zodat jouw bal wint.

 

Kijkje op de golfbaan (2 tot 8 jaar)

Golfbanen zijn prachtig groen en heuvelachtig. Voor kinderen een soort groen pretpark met struiken, bomen en waterpartijen. Het is leuk om een keer met een groep bij een golfbaan te gaan kijken. Laat de kinderen eens tegen een golfballetje slaan op de driving range en een ritje met een golfcar maakt het natuurlijk helemaal af. Sluit af met een picknick op het golfterrein. De meeste golfbanen zullen openstaan voor zo’n bezoek, zeker als je het plant op een moment dat de golfbaan meestal erg rustig is

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.