Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beweeg: pettenrace

Op het startpunt krijgen de drie kinderen elk een petje in de teamkleur. Als de bel klinkt, gaan deze drie kinderen rennen naar het tweede honk.

Een eenvoudige manier om kinderen aan het bewegen te krijgen: een pettenrace. Maak teams van elk zes kinderen. Stel je hebt drie teams, geef hen dan drie herkenbare kleuren: een t-shirt of lint om de arm in de kleuren geel, rood en blauw. Er zijn vijf honken op grote afstand van elkaar. Op elk honk staan drie kinderen, herkenbaar aan hun teamkleur geel, rood en blauw. Op het startpunt krijgen de drie kinderen elk een petje in de teamkleur. Als de bel klinkt, gaan deze drie kinderen rennen naar het tweede honk. Hun teamgenoot krijgt het petje op en trekt een sprint naar honk drie. Daar wordt weer het petje doorgegeven en opgezet. Zo maak je zoveel rondjes als je wilt. Een simpel spel, maar de kinderen gaan lekker rennen en oefenen bovendien het herkennen van kleuren.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.