Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Activiteit van de Maand – Ontwerp en modeshow

Kleding ontwerpen is leuk, want je kunt er al je fantasie in kwijt. Je kunt met kinderen van verschillende leeftijden allerlei spannende collecties met een spannend thema bedenken en uiteraard afsluiten met een modeshow.
Activiteit-vd-maand.jpg
Wat zou jij altijd bij je willen hebben? Een wc-rol op je hoofd als een hoedje? Laat de kinderen er over nadenken en een collectie ‘handige’ kleding ontwerpen. - Foto: Fotolia

(2 tot 4 jaar) Collectie Kleur

Met kleur kun je alle kanten op. Elk kind kan helemaal gehuld worden in één kleur. Van de overgespoten (oude) gympies tot de haardecoraties of pet. Een accessoire in de hand, denk aan een bloem, een knuffelbeest of een waaier, maakt het helemaal af.

(2 tot 4 jaar) Collectie Wikkel

Een grappige collectie is de collectie Wikkel. Zorg voor lange repen textiel, die je verlengt door diverse repen aan elkaar te naaien. De kinderen dragen een maillot of (als het warmer wordt) een korte legging of shortje met een hemdje erboven. Dan gaan ze elkaar omwikkelen met repen textiel. Ze kunnen daarbij op kleur wikkelen of er een bonte wikkelpartij van maken. Het resultaat is een merkwaardige mummie-achtige modecollectie.

(4 tot 6 jaar) Collectie Crazy

Bij deze collectie is het idee: ‘hoe gekker, hoe beter’. Een emmer op je hoofd, je jas achterstevoren, een jeans met je armen door de pijpen gestoken, een zonnebril op je achterhoofd en sokken als handschoenen. Laat de kinderen vooral zelf met ideeën komen. Geef een stapel zeer uiteenlopende kledingstukken en laat hen fantaseren.

(6 tot 8 jaar) Collectie Ongewoon

Kleding wordt altijd gemaakt van textiel, zoals wol of katoen. Ga met de oudste kinderen ‘kleding’ maken met ongebruikelijke, liefst recycling materialen. Een rok van kippengaas, een hoedje van oud papier, een hes van bubbelplastic dat overblijft van verpakkingen, een rok van rietjes aan een koord geregen, een jasje van plastic zakken (want je bent toch al overgegaan op herbruikbare tassen voor de boodschappen).

(6 tot 8 jaar) Collectie Handig

Hoe zou je kleren een stuk handiger kunnen maken? Zou het niet praktisch zijn om allerlei spulletjes bij je te hebben in opgenaaide en losse zakken? Wat zou jij altijd bij je willen hebben? Een wc-rol op je hoofd als een hoedje, je knuffel in een draagzak op je rug, grote jaszakken voor stukken speelgoed, een speciale langwerpige zak voor je flesje drinken en een goed plekje voor een lekkere boterham. Laat de kinderen er over nadenken en een collectie ‘handige’ kleding ontwerpen.

Modeshow

Al deze collecties vormen een prachtige bonte modeshow. Een leuke afsluiter van een themaweek over mode of kleding. Als je geen podium hebt, zet dan met schildertape een ‘catwalk’ af op de vloer van de gymruimte. De kinderen showen zelf hun creaties op een geschikt muziekje. Vergeet niet iemand te benoemen die een voor een de collecties met veel zwier kan aankondigen.

Bekijk meer activiteiten in ons Activiteitendossier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.