Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 625 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Golfspel

Golfspel

Een leuke buitenactiviteit is het Golfspel. Je kunt dit met allerlei leeftijden spelen. Wat je wel nodig hebt, is echt een grote buitenruimte, waar je ook nog eens een paar flinke kuilen in mag graven. Een weiland van een boer (keurig na afloop de gaten dichten), een onbebouwd terrein of een strand zijn prima geschikt.
Woestijnspelletjes

Woestijnspelletjes

Rond het thema ‘Woestijn Wereld’ kan je tal van leuke spelletjes bedenken. Enkele op een rij:
Bruisende beachparty op een nét echt strand

Bruisende beachparty op een nét echt strand

Haal het strand naar het kindercentrum en houd een bruisende Beach Party. Nodig ouders en buurtbewoners uit voor een gezellige middag. Houd eerst wel de weersvoorspellingen in de gaten, want een regenachtige dag is geen echt vrolijk decor voor een strandfeest.
Verkeersdag

Verkeersdag

Houd een speciale Verkeersdag, waarbij ook ouders een kijkje kunnen komen nemen. Kies een dag met mooi weer, dan kun je alle verkeersactiviteiten en spellen buiten houden. Zorg wel dat je een back-up plan hebt voor slecht weer. Een rijtje tips voor activiteiten die je met groepjes kinderen kunt doen en gasten die je kunt uitnodigen.
Acties voor een goed doel

Acties voor een goed doel

Organiseer samen met de kinderen een actie voor een goed doel. Als je niet goed weet hoe, gebruik dan de kinderwebsite van UNICEF, www.kidsunited.nl, als uitgangspunt. Hier vind je veel tips voor het organiseren van zo’n actie.
Experimenteren!

Experimenteren!

Enkele leuke experimenten die kinderen kunnen doen op een rij. Ze zijn ingedeeld naar leeftijd.
Zachte frisbee

Zachte frisbee

De zachte frisbee al ontdekt? Dat is een frisbee, maar niet van hard plastic, maar van zachte materialen. De buitenrand is beschermd met een dikke rand van zacht schuimplastic en de binnenkant bestaat uit nylon doek. De frisbee is heel licht en zweeft gemakkelijk. Daardoor kunnen ook jonge kinderen hem in de lucht krijgen. Bovendien doet het geen pijn als de frisbee tegen je aan wordt gegooid of aan je hand als je hem moet opvangen. Je kunt frisbees voordelig via internet kopen, voor een bedrag van 10 tot 15 euro heb je een fraai exemplaar. Je kunt er alle kanten mee uit, een kleine greep uit de mogelijkheden.
Zwart-wit fotografie

Zwart-wit fotografie

Laat de oudste kinderen aan de slag gaan met fotografie. En nu eens niet met kleur, maar juist met zwart-wit foto’s. Zorg voor een digitale camera die een stootje kan hebben. Geef de kinderen opdrachten, waarmee ze alle kanten uit kunnen. Probeer zo min mogelijk te sturen, hoewel je ter inspiratie natuurlijk wel een aantal tips kunt geven. We zetten enkele ideeën op een rij.
Vliegtuigen maken

Vliegtuigen maken

Ga deze maand de lucht in! Het is zomer, dus een ideale tijd om buiten bezig te zijn. Ga helemaal los met het maken van vliegmobielen. Van vliegtuigen en parachutes tot zeppelins. Het klinkt moeilijk, maar er zijn tal van simpele vliegwaardige knutsels te maken.
Hollandse Markt

Hollandse Markt

Een leuke, grote activiteit is een Hollandse markt, waar ouders en buurtbewoners kunnen komen. Je kunt hier van alles bij bedenken.Verkoop bijvoorbeeld spulletjes voor een goed doel. Bijvoorbeeld: schminken voor een kwartje of een stuk stroopwafeltaart voor een euro. Kies bij de donatie van de opbrengst voor een typisch Nederlands doel: een molenstichting of een organisatie voor monumentenbehoud.

Filter zoekresultaten