Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Academie van start over mediagebruik van kinderen

Academie van start over mediagebruik van kinderen

Het is binnenkort voor studenten van de opleidingen Pabo en Pedagogiek mogelijk om zich op academisch niveau te specialiseren in mediagebruik van kinderen. 16 September opent Doekle Terpstra de deuren van de online Mediasmarties Academie.

Vituele academie
De mediasmarties academie noemt zichzelf een virtuele academie. Online kunnen studenten colleges volgens over het medialandschap en mediagedrag van kinderen. het is ook mogelijk om specifieke lessen te volgen bijvoorbeeld over games, websites en televisieprogramma’s.

Te weinig kennis over media & kinderen
In de praktijk blijken professionele opvoeders in de kinderopvang en het onderwijs nog steeds te weinig te weten over de dominante rol die media spelen in het leven van kinderen. In studieboeken en colleges van pedagogische opleidingen wordt vrijwel geen aandacht geschonken een media voor kinderen en de manier waarop media kan ondersteunen bij educatie.

Beoordelen mediaproducten
Een groep studenten krijgt de mogelijkheid om zich te specialiseren als Mediasmarties recensent. In deze functie mogen ze mediaproducten beoordelen op inhoud en geschiktheid voor kinderen. Deze beoordelingen worden overgenomen door het Ministerie van OC&W en Jeugd & gezin en komen in een mediagids te staan die later dit jaar worden gepresenteerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.