Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo wijkt niet af van cao-akkoord

cao

Vakbond Abvakabo FNV is niet van plan om af te wijken van het cao-akkoord voor de kinderopvang. De Brancheorganisatie Kinderopvang wees het akkoord in april af omdat het merendeel van de leden tegen het akkoord stemde. Wanneer de onderhandelingen worden hervat, is niet bekend.

Prinsjesdag
De Brancheorganisatie wil de verkiezingen en Prinsjesdag afwachten en zou dus pas weer in september om tafel willen. Voor de Abvakabo is dit veel te laat. Zij vinden dat de medewerkers in de kinderopvang het slachtoffer zijn van deze tussenfase omdat zij geen loonsverhoging ontvangen en omdat er geen kwaliteitsafspraken komen.

Prima akkoord
‘Wij weten dat de markt onder druk staat, maar houden toch vast aan het cao-akkoord dat er nu ligt’, zegt Ilse van der Weiden, bestuurder kinderopvang bij Abvakabo FNV. ‘Dat is een prima akkoord, dat binnen de eisen van de Branche Organisatie Kinderopvang valt.’ De vakbond vindt de argumenten van de Brancheorganisatie om de cao af te wijzen ’te kort door de bocht.’ Maar een meerderheid van de leden vond het ten tijden van bezuinigingen en onzekere onderhandelingen in het Catshuis onverantwoord om het voorliggende akkoord van de cao-kinderopvang aan te nemen.

Bron: Abvakabo FNV / Kinderopvangtotaal
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.