Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanleveren opvanggegevens werkt; 9000 ouders geïnformeerd over foutieve aanvraag

Bert Bukman
De Belastingdienst heeft een brief verstuurd met informatie over het maandelijks aanleveren van opvanggegevens en het verbetertraject kinderopvangtoeslag dat op dit moment loopt. De vrijwillige inzet van kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus lijkt te werken. Hoe kan dit nog beter?
kinderopvangtoeslag
© Wayhome Studio / stock.adobe.com

Al bijna 85 procent van de kinderopvangorganisaties levert maandelijks opvanggegevens aan de Belastingdienst. Zij doen dat vrijwillig, omdat er nog geen wettelijke verplichting is.

Door deze maandelijkse aanlevering dragen opvangondernemers en gastouderbureaus actief bij aan het voorkomen van terugvorderingen bij ouders. Door de aanlevering van actuele gegevens kunnen zij signaleren of de gegevens afwijken van de aangevraagde toeslag. Hiermee zorgen de sector en de Belastingdienst er samen voor dat ouders op tijd een wijziging doorgeven en de toeslag krijgen waar ze recht op hebben.

9000 ouders

Bijna 9000 ouders kregen eind januari een brief of een bericht in de app Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Zij werden erop gewezen dat de Belastingdienst een verschil zag in de aangeleverde opvanggegevens van kinderopvangorganisaties en hun aanvraag kinderopvangtoeslag. Dit betekent dat deze ouders niet in een later stadium met terugvorderingen worden geconfronteerd, met alle problemen van dien.

Er zijn twee versie van de brief. Een voor organisaties die al gestart zijn met de vrijwillige aanlevering van gegevens en een versie voor de organisaties die nog moeten starten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.