Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Baby's groeien tijdens slaap

Baby's groeien tijdens slaap

Baby's blijken te groeien door veel slaap. Dit concludeerden Amerikaanse onderzoekers van de Emory University uit Atlanta. Groeispurts worden beïnvloed door het totaal aantal uren slaap per dag en het aantal slaapmomenten van een baby.

Jongens slapen vaker en korter
Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat jongens over het algemeen vaker maar minder lang slapen dan meisjes. Beide geslachten slapen per dag wel even lang. Bij jongetjes wordt de groeispurt geassocieerd met langere slaapmomenten, terwijl bij meisjes juist het aantal slaapjes een rol speelt. Langere slaapjes zijn een voorspeller voor groei in lichaamsgewicht en lichaamsvet. Naast rust spelen vooral voeding, ziekte, leefomgeving en de genen een grote rol rol in hoe een kind groeit.

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.