Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Planning van proces Robert M. besproken

Rechtszaak

Het hoger beroep in de Amsterdamse zedenzaak begint donderdag met een zitting waarop de planning van het proces wordt besproken. Bij het gerechtshof in Amsterdam komen de rechters, het Openbaar Ministerie en de advocaten van de verdachten bij elkaar om te bekijken welke onderzoeken nog gedaan moeten worden. De inhoudelijke behandeling is naar verwachting in maart volgend jaar.

Hoofdverdachte Robert M., kinderoppas en medewerker van diverse Amsterdamse kinderdagverblijven, werd in mei dit jaar veroordeeld tot 18 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor het misbruiken van 67 zeer jonge kinderen. Hij vergreep zich talloze keren aan de kinderen en maakte daarvan veelvuldig beeldopnamen. Die beelden deelde hij met andere pedofielen. De rechtbank legde zijn echtgenoot Richard van O. 6 jaar cel op. Beiden gingen in hoger beroep, waarna het Openbaar Ministerie dit ook deed.

De misbruikzaak kwam in december 2010 aan het licht, doordat door M. gemaakte beelden van kindermisbruik opdoken in een Amerikaans onderzoek.

Bron: ANP
ANP Photo, Toussaint Kluiters

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.