Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Dikke mensen hebben het steeds zwaarder

 
 Dikke mensen hebben het steeds zwaarder

Terwijl het aantal Nederlanders met overgewicht sterk toeneemt, is de tolerantie ver te zoeken. Zo vinden mannen vrouwen met overgewicht 'afstotelijk', terwijl vrouwen over dikke mannen oordelen: 'het zal je partner maar wezen.'

Uit onderzoek van het tijdschrift gezondNU is het oude beeld dat dikke mensen gezellig en levensgenieters zijn radicaal veranderd. Op de vraag 'hoe denkt u over vrouwen met overgewicht' antwoordt 22 procent van de mannen 'zo lang ze kleren aan hebben gaat het nog wel', veertien procent heeft het over 'vies'.
 
Superieur
Vijftien procent van de vrouwen zegt over dikke mannen: 'ze verzorgen zichzelf zo slecht', zeven procent heeft het over slapjanussen zonder wilskracht. Van de mensen die aangeven een normaal gewicht te hebben, voelt vijftien procent zich zelfs superieur ten opzichte van mensen met overgewicht.

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.