Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

80-jarige bso-chauffeur opgepakt na seksuele handelingen minderjarige

Een 80-jarige man uit Tilburg is opgepakt voor seksueel misbruik van een kind. De politie laat weten dat het gaat om een chauffeur van een buitenschoolse opvang (bso). Tijdens het vervoer naar de bso zou het seksueel misbruik zijn gebeurd, vertelt de politie.
80-jarige-bso-chauffeur-opgepakt-na-seksuele-handelingen-minderjarige
ideabug / Getty Images / iStock

Dat meldt Omroep Brabant.

De verdachte werd opgepakt op dinsdag 29 maart 2022, na een melding van een voorbijganger. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) in Breda afgelopen woensdag 6 april weten.

Rit naar bso

De 80-jarige man bracht het minderjarige slachtoffer naar een buitenschoolse opvang. Tijdens de rit naar de kinderopvang zou hij seksuele handelingen hebben verricht bij het minderjarige slachtoffer. De politie heeft de ouders van het slachtoffer ingelicht; voor hen wordt zo nodig hulpverlening geregeld.

Man blijft langer vastzitten

Om het slachtoffer te beschermen, doet het OM geen uitspraken over de leeftijd van het kind en of het om een jongen of een meisje gaat. De 80-jarige verdachte werd vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris. Die bepaalde dat de man langer vast blijft zitten.

Alle ouders van kinderen die naar dezelfde bso gaan, zijn op de hoogte gebracht van de zaak.

Bron: Omroep Brabant

1 REACTIE

  1. Wij vinden het sowieso al vreemd dat chauffeurs ALLEEN kinderen mogen ophalen van een school. In de tijd dat wij gebruik maakten van vervoer met een taxi was er ALTIJD een PM-er van ons bij, wij lieten en zullen nooit een ” onbekende” chauffeur kinderen alleen laten ophalen. Ik weet niet of dat volgens de regels mag, maar vanuit je verantwoordelijkheidsgevoel als BSO organisatie zou je dat al niet moeten willen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.