Kinderopvang sector met de op één na hoogste vacaturegraad

De kinderopvang is momenteel één van de sectoren met de meeste vacatures. Eerder sprak het UWV over een arbeidsmarkt in evenwicht en volgens SBB zou de kans op werk in de kinderopvang zelfs gering zijn. Om duidelijkheid te krijgen gaf het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang opdracht aan onderzoeksbureau centERdata, gelieerd aan de Universiteit van Tilburg, om uit te zoeken in hoeverre er daadwerkelijk sprake is van personeelskrapte in de kinderopvang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

Hiervoor organiseerde het bureau een Quick Scan waarbij enkele duizenden kinderopvangorganisaties en aanbieders van gastouderopvang een vragenlijst per mail kregen voorgelegd. 13 procent van de werkgevers vulde de vragenlijst compleet in en 20 procent van de aanbieders van uitsluitend gastouderopvang deed mee. Daarbij zijn de uitkomsten representatief.

Reguliere opvang en gastouderopvang

De uitkomsten van beide groepen: reguliere opvang versus alleen gastouderopvang zijn van elkaar losgekoppeld. In de reguliere groep biedt bijna de helft zowel dagopvang als buitenschoolse opvang en nog een vorm van opvang aan (zoals peuteropvang, voorschoolse – of tussenschoolse opvang). De deelnemende organisaties hebben gemiddeld 54 medewerkers in

0
1355

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.