Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

17 mei is het de Dag van de Groene Kinderopvang: doe je mee?

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: het belang van buiten zijn, buiten spelen en buiten bewegen voor de ontwikkeling van kinderen. Op de Dag van de Groene Kinderopvang wil Groen Cement hier nog eens extra aandacht voor vragen. Lekker naar buiten dus, op deze zomerse dinsdag 17 mei!
17-mei-is-het-de-dag-van-de-groene-kinderopvang-doe-je-mee
Foto: Groen Cement

Jaarlijks roept Groen Cement kinderopvangorganisaties, pedagogisch medewerkers, kinderen, ouders, opa’s en oma’s en iedereen in Nederland uit op de derde dinsdag van mei, de Dag van de Groene Kinderopvang, lekker naar buiten te gaan. En dat niet alleen: je kunt ook allerlei leuke activiteiten met de kinderen doen die te maken hebben met de natuur, zoals spelen met natuurlijke materialen, planten onderzoeken en dieren en insecten bekijken.

‘We leven samen met de dieren’

Het thema dit jaar is ‘We leven samen met de dieren’.  Mensen en dieren horen bij elkaar; we leven samen in de natuur. Hoe leuk is het om als kinderopvang eens een activiteit te doen gericht op dieren? Natuurlijk mag dierenwelzijn daarbij niet uit het oog verloren worden. Haal bijvoorbeeld eens echte dieren naar de kinderopvang, of doe wat slootwater in een teil en bekijk wat er allemaal leeft in het water. Misschien zien de kinderen wel eendenkuikens tijdens het wandelen. Houd goed afstand van moedereend en de kleintjes, maar praat er eens met de kinderen over door. Hoeveel kuikens zie je? Hoe noemen we dat? Wat doet de moeder/vader? Hoe krijgen ze te eten? Hoe zwemmen ze?

Activiteitentips

Bekijk ook eens de Groene Tips van Groen Cement. TO BO Kinderopvang deelt leuke activiteitentips met als thema ‘dieren’, of doe ons vogel/ei-spel >>

Fotowedstrijd

Elk jaar organiseert Groen Cement een fotowedstrijd op de Dag van de Groene Kinderopvang. Stuur de mooiste, meest inspirerende en muzikale foto die je hebt gemaakt tijdens de Dag van de Groene Kinderopvang naar info@groencement.nl. Dat kan tot en met 22 mei. Op 24 mei worden de winnaars bekend gemaakt die een mooie prijs ontvangen.

Social media

Doe je mee met de Dag van de Groene Kinderopvang en delen jullie foto’s of video’s op social media? Voeg de hashtags #DVDGKO en #groencement toe en Groen Cement zal zoveel mogelijk berichten delen en verder verspreiden (let daarbij op de toestemming van ouders).

Lees meer over de Dag van de Groene Kinderopvang >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.