Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zwols kinderdagverblijf moedwillig beschadigd

Marianne Velsink
Een kinderdagverblijf in Zwolle van kinderopvangorganisatie Partou is voor tonnen beschadigd. De locatiemanager en pedagogisch medewerkers kregen de schrik van hun leven toen ze hoorden dat er niet alleen was ingebroken op hun locatie, maar dat er ook flinke schade was toegebracht. Het duurt weken, misschien wel maanden voor de opvang op die locatie weer open kan.
'Voor de kinderen en ouders is het nog het ergst. Kinderen zijn hun vertrouwde omgeving opeens kwijt.'
'Voor de kinderen en ouders is het nog het ergst. Kinderen zijn hun vertrouwde omgeving opeens kwijt.' - Foto: ANP

De inbreker(s) lieten zaterdagnacht een ravage achter. Veel spullen zijn kort en klein geslagen, de bovenverdieping van het pand is besmeurd met verf. De grootste schade is veroorzaakt door water. De inbrekers hebben kranen opengezet waardoor de hele bovenverdieping onder water is komen te staan en uiteindelijk de verdiepingen eronder ook. Volgens de woordvoerder van de locatie, mevrouw Wiersma, stond zelfs de kelder van het pand blank.

Schoonmaken

Zondag is het team aan de slag gegaan om de spullen te verplaatsen. Schoonmakers zijn begonnen met het opruimen van de chaos. De politie is ingeseind en zij zijn nog op zoek naar de dader(s). Wat het motief zou kunnen zijn van de verwoesting is voor de kinderopvangorganisatie en de politie een raadsel. De politie vermoedt dat dader(s) te herkennen zijn omdat ze onder de verf moeten hebben gezeten. Dat kan mensen zijn opgevallen.

Opvang kinderen

Opvang op de locatie aan de Van Karnebeekstraat in Zwolle is voorlopig onmogelijk en het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat de schade is hersteld. De kinderen en ouders kunnen voorlopig in een leegstaand pand van Partou terecht. Maar woordvoerster Wiersema laat aan RTV Oost weten dat ook veel concullega’s hun hulp hebben aangeboden. ‘Voor de kinderen en ouders is het nog het ergst’, zegt de woordvoerster van Partou op Radio Oost. ‘We weten dat het er bij hen erg ingehakt heeft. Voor kinderen is hun vertrouwde omgeving er ineens niet meer. Dit gun je niemand.’

Luister hier het radiofragment op Radio Oost terug >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.