Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgdag maakt vaders meer betrokken

Zorgdag maakt vaders meer betrokken

Zes op de tien vaders vinden dat ze genoeg tijd besteden aan hun kinderen. Het zijn vooral vaders onder de 45 jaar die vinden dat ze tijd tekort komen voor hun kinderen. Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van demissionair minister André Rouvoet is verricht.
Moeders vinden in zeven van de tien gevallen dat hun partner voldoende tijd vrijmaakt voor hun kinderen. Vaders die op gezette tijden zorgen voor hun zoon en/of dochter, bijvoorbeeld tijdens een vaste zorgdag zijn meer tevreden (70 procent) dan vaders die dan niet hebben (52 pocent).

Verschil moeders/vaders
Dan komt nog uit het onderzoek naar voren dat moeders anders opvoeden dan vaders. Ten eerste kopieren vaders de opvoeding nauwelijks van hun eigen vader, terwijl moeders de opvoedstijl van hun moeder juist wel vaak overnemen. Daarnaast zeggen mannen dat ze strenger en minder geduldig zijn dan hun partner. De vooroordelen van vaders die meer houden van stoeren, sporten en computeren met de kinderen en moeders die liever met ze winkelen, koken en praten komen geheel overeen met de resultaten uit dit onderzoek.

Het onderzoek
Volgens minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) verdienen vaders waardering voor hun bijdrage in de opvoeding. ‘Vaders zijn steeds meer betrokken bij de opvoeding.’ Het onderzoek ‘De rol van de vader bij de opvoeding’ is het 3e onderzoek in het kader van de opiniemonitor Opvoeddebat. Doel van deze onderzoeken is om te peilen hoe diverse groepen uit de samenleving denken over actuele thema’s rondom de opvoeding.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.