Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zonder goede kinderopvang geen toptalenten

Kinderopvang

Om toptalenten voor de Nederlandse arbeidsmarkt te behouden, is het noodzakelijk dat er ook wordt geïnvesteerd in een aantrekkelijke kinderopvang. Dit concludeert adviesbureau BCG. BCG heeft het rapport met daarin deze conclusie overhandigd aan de Sociaal Economische Raad.

‘Goede en aantrekkelijke kinderopvang zorgt ervoor dat toptalenten zich niet hoeven te bekommeren om hun kroost en dus meer tijd hebben voor de zaken waar zij goed in zijn’ vermeldt het rapport.

Onderwijs
De onderzoekers zijn bang dat trage procedures voor vergunningen, verkeerde fiscale prikkels en een inflexibele arbeidsmarkt ervoor zorgen dat talenten niet de kans krijgen om te ondernemen, of dat misschien wel doen in het buitenland. Ook het onderwijssysteem moet onder handen worden genomen. Het rapport klaagt vooral over de langstudeerboete, die een barrière betekent voor het volgen van moeilijke studies.

Bron: Nu.nl
ANP Photo, Roos Koole

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.