Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zet de babyfoon minimaal 1 meter van het bedje’

De Consumentenbond testte diverse babyfoons om uit te zoeken of elektronische magnetische golven gevaarlijk zijn voor baby's. Dat blijkt heel erg mee te vallen. Toch adviseert de Consumentenbond om minimaal één meter afstand tussen het bedje en de babyfoon te houden om de straling zo klein mogelijk te houden.
'Zet de babyfoon minimaal 1 meter van het bedje'
Foto: ANP Photo

De Consumentenbond concludeert dat babyfoons met de sterkste golven op slechts 6 procent van de toegestane stralingsnormen zitten, mits je de zender op een meter afstand van het kind houdt. De normen voor babyfoons zijn behoorlijk streng, vier keer zo streng bijvoorbeeld dan die voor mobiele telefoons.

Videofunctie

Hoewel er nooit wetenschappelijke conclusies zijn getrokken na onderzoeken over schadelijke straling van babyfoons, adviseert onder andere het Belgische instituut Kind en Gezin om te kiezen voor een babyfoon zonder videofunctie. Deze babyfoons zenden namelijk continue straling uit, terwijl een gewone babyfoon dat alleen doet als een kind geluid maakt.

Beste babyfoon

In het tijdschrift Beste Koop voor je kind van de Consumentenbond is te lezen welke modellen de bond testte en welke babyfoon  als beste uit de test is gekomen. Dit tijdschrift is in de winkel te koop.

Bekijk hier 7 tips voor veilig slapen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.