Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Workshop – Het belang van alledaagse creativiteit

In deze workshop van Atelier in een koffer wordt uitgelegd waarom creativiteit in het dagelijks leven van groot belang is voor de ontwikkeling van een kind. Sabine Plamper, cultuurpedagoge, auteur en mede-eigenaar van Atelier in een koffer heeft de workshop deels samengesteld. Zij weet als geen ander dat het begeleiden van kinderen bij creatieve activiteiten niet eenvoudig is. Maar dat betekent niet dat pedagogisch medewerkers moeten kiezen voor de “veilige weg”.
Workshop – Het belang van alledaagse creativiteit

‘Volwassenen remmen vaak onbedoeld de nieuwsgierigheid van kinderen. Bang dat kinderen vies worden, dat ze vallen of dat ze anderen tot last zijn. Knutselen is bij uitstek een activiteit waar kinderen ongebreideld kunnen ontdekken. Maar ook daar gaat de rem er vaak op’, weet Sabine Plamper. In haar workshop geeft ze adviezen aan pm’ers/gastouders hoe zij kinderen de ruimte kunnen geven om echt te ontdekken zonder dat zij de controle op de activiteit verliezen. Een belangrijk advies aan het adres van pm’ers en gastouders is: Kinderen willen zelf doen! Laat kinderen echt ontdekken. Kinderen leren door vallen en opstaan en door fouten te mogen maken. Ze willen meedoen in het echte leven. Een beetje troep mogen maken hoort erbij.

‘Meld je aan voor deze workshop en creativiteit zal nooit meer hetzelfde zijn op jouw locatie’

En zo heeft Plamper nog veel meer praktische adviezen. Met hoeveel kinderen kun je een creatieve activiteit het beste doen? Welk materiaal mag er op jouw opvang niet ontbreken? Hoe begeleid je kinderen het beste en met welke feedback op hun wek zijn kinderen het meest gebaat? Meld je aan voor deze workshop en creativiteit zal nooit meer hetzelfde zijn op jouw locatie.

Atelier in een koffer, het belang van alledaagse creativiteit! Door Titia Sprey. Een workshop voor pm’ers en gastouders die werken met kinderen van 2-4 en/of 4-8 jaar. Bekijk hier het volledige programma >>

Wil je Kinderopvang Live op vrijdag 6 november bezoeken? Voor 39 euro ben je binnen en kun je workshops bezoeken en de informatiemarkt bezoeken. Meld je hier direct aan >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.