Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Welke invloed heeft Sinterklaas op nachtrust kinderen?

Frida Noordzij
Nog twee nachtjes slapen… Dan is het Sinterklaas. Een spannende tijd voor velen, met name voor kinderen. Uit onderzoek blijkt dat de spanning bij ruim een derde van de kinderen invloed heeft op hun slaapritme.
ANP

44 procent van de kinderen wordt in de Sinterklaasperiode vroeger wakker en een derde komt moeilijker in slaap. 14,1 procent wordt ’s nachts vaker wakker. Slechts 4,1 procent van de kinderen valt tijdens Sinterklaas juist makkelijker in slaap. Dat blijkt uit onderzoek door Bedden.nl onder 708 ouders.

Schoen zetten

De nachten waarop kinderen hun schoen mogen zetten hebben de grootste invloed op de nachtrust (37,9 procent), gevolgd door pakjesavond (14,7 procent) en de eerste dagen na de intocht (14,7 procent). Bijna 40 procent van de kinderen vertoont ook overdag drukker gedrag tijdens de sinterklaasperiode. 15,3 procent van de ouders geeft aan dat hun kinderen juist beter naar ze luisteren tijdens Sinterklaas. Voor 11,9 procent van de ouders geldt dat niet.


‘Het Sinterklaasfeest is voor kleine kinderen een magisch sprookje. Het maakt eigenlijk niet uit wie daarin figureren’, zei emeritus hoogleraar ontwikkelingspsycholoog Willem Koops in de zwarte piet-discussie. Daar is Steven Pont het niet mee eens. ‘Baby’s discrimineren wel degelijk.’ Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.