Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Waterpokken gevaarlijker dan gedacht’

Kinderen zouden gevaccineerd moeten worden tegen waterpokken.
Kinderen kunnen een beroerte krijgen door infectie met waterpokken.
Kinderen kunnen een beroerte krijgen door infectie met waterpokken. - Foto: Free Images

Dat stelt kinderarts Benson Ogunjimi in een interview aan RTL Nieuws. Uit zijn onderzoek aan de Universiteit Antwerpen bleek eerder dat kinderen een beroerte kunnen krijgen door infectie met waterpokken. Deze kinderen herstellen vaak volledig, maar Ogunjimi vindt het riskant dat dit nog kan gebeuren als de waterpokken allang weg zijn. ‘De laatste twee jaar komen er almaar meer harde bewijzen bij dat een waterpokkeninfectie  het risico op beroertes bij kinderen tot zes maanden na de ziekte verhoogt’, aldus Ogunjimi tegen de Vlaamse tv-zender VTM. ‘Het virus blijft ook na de ziekte achter in het lichaam en verspreidt zich vermoedelijk in de hersenen.’

Vaccineren tegen waterpokken

De kinderarts is voorstander van een vaccinatie tegen waterpokken. Viroloog Ab Osterhaus staat hier niet om te springen. ‘Een vaccin beschermt tegen het virus, maar we weten niet hoe lang. Weerstand die je opwekt door vaccinatie is minder dan door besmetting’, aldus Osterhaus tegen RTL Nieuws. Daardoor kan het virus volgens Osterhaus bij oudere mensen makkelijker weer de kop opsteken.

 

Hieronder een informatief filmpje over waterpokken:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.