Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waarborgfonds maakt zich zorgen om betalingsachterstanden

betalingsachterstand

Het Waarborgfonds ziet dat betalingsachtersanden in de kinderopvang zich niet beperken tot pensioenlasten. Ook huurbetalingen, afdrachten aan de fiscus en aflossingen op leningen vallen veel kinderopvangondernemers zwaar. De betalingsregelingen die kinderopvangorganisaties treffen, zijn vaak niet haalbaar.

Spannende maanden
‘Betalingsachterstanden zijn niet nieuw in de kinderopvang’ zegt Martin van Osch, hoofd Borgstellingen van het Waarborgfonds. ‘Maar onze zorgen nemen toe.’. Het fonds is bang dat aanstaande vakantieverplichtingen in mei en sociale lasten daarover in juni voor sommige ondernemers ‘de druppel’ betekenen. Mei en juni zijn traditioneel spannende maanden.

Betalingsregelingen
Het Waarborgfonds adviseert pensioenuitvoerder PGGM, de banken en de Belastingdienst om reëele verwachtingen van kinderopvangondernemers te hebben. De boodschap aan ondernemers is: ga tijdig in gesprek met deze instanties. Tref alleen betalingsregelingen waaraan je kunt voldoen. Tegelijk biedt het Waarborgfonds de mogelijkheid om werkkapitaalondersteuning te bieden aan ondernemers in het nauw. Dit is beschikbaar zover de borgstellingcapaciteit strekt en alleen indien er toekomst in de betreffende organisaties zit.

Pensioenpremie
Deze week werd bekend dat kinderopvangorganisaties een aanzienlijke betalingsachterstand hebben in het betalen van pensioenpremies aan het pensioenfonds. Zie ook: ‘Kinderopvang heeft betalingsachterstand pensioenpremie’.

Bron: Waarborgfonds Kinderopvang
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.