Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrouw veroordeeld voor smaad over pm’er

Frida Noordzij
Een 42-jarige vrouw die een pedagogisch medewerker van een opvang in Noord-Brabant ervan beschuldigde haar 3-jarige zoon seksueel te hebben misbruikt is veroordeeld voor smaad en krijgt een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur.
ANP-49386325.jpg
De rechter noemt het beschuldigen van de kleuterleidster smaad en wil voorkomen dat de verdachte deze beschuldigingen zal herhalen. - Foto: ANP

Dat meldt het Brabants Dagblad.

De vrouw stuurde een email aan 79 ouders, die klant zijn van opvang Klik in Hilvarenbeek, waarin ze schreef dat ze aangifte had gedaan van misbruik door een van de pedagogisch medewerkers. ‘Ik geloof nog steeds dat ze iets heeft gedaan met mijn zoon’, stond er onder andere in. Het Openbaar Ministerie had toen al een onderzoek afgerond en geconcludeerd dat er geen aanleiding was om de pm’er te vervolgen. Een onafhankelijke klachtencommissie vond de klacht van de moeder dat deze beslissing van het OM onterecht was ongegrond.

Seksueel misbruik

De vrouw was er van overtuigd dat de pm’er eind 2015 haar toen 3-jarige zoon seksueel misbruikt zou hebben.
De rechter noemt het beschuldigen van de pedagogisch medewerker smaad en wil voorkomen dat de verdachte deze beschuldigingen zal herhalen. De vrouw krijgt een voorwaardelijke taakstraf, met een proeftijd van twee jaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.