Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vraaguitval achterstandswijken onderzocht

achterstandwijk

Omdat de vraaguitval in de kinderopvang zich vooral manifesteert in achterstandswijken gaat het ministerie van Sociale Zaken onderzoek doen naar wat er specifiek in achterstandwijken gebeurt. De Brancheorganisatie Kinderopvang wordt bij dit onderzoek betrokken.

Sleutelkinderen
Onlangs werd bekend dat kinderopvangorganisaties in achterstandwijken zich zorgen maken over de toename van kinderen op straat. In het Algemeen Dagblad noemde de Haagse kinderopvangorganisatie Dak dat er bij hen op straat inderdaad meer kinderen op straat te zien zijn dan voor de bezuinigingen op de kinderopvang. Ook in de Kamer kwamen vragen over sleutelkinderen, onder andere van het SP-lid Paul Ulenbelt.

Verschillende cijfers
Toch benadrukt minister Kamp dat het volumeverlies in de kinderopvang van 3 procent klopt. De brancheorganisatie noemt een uitval van 5 tot 10 procent. Volgens Kamp valt dit verschil te verklaren omdat de brancheorganisatie heeft gekeken naar de situatie in het eerste kwartaal en de nog te verwachten vraaguitval terwijl de cijfers van het ministerie alleen zijn gebaseerd op het eerste kwataal.

Lees hier tekst en uitleg van minister Kamp >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.