Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Voormalig hoofdredacteur Kinderopvang overleden

Marjan

Op 21 oktober is Marjan Hopman overleden. Zij heeft van 1990 tot 2001 het blad Kinderopvang gemaakt, eerst in de functie van eindredacteur en later als hoofdredacteur. Zij is slechts 57 jaar geworden.

De huidige hoofdredacteur van het blad Kinderopvang, Marike Vroom, herinnert zich haar als een zeer gedreven en toegewijd persoon. ‘Toen ik in 1996 ging werken voor Kinderopvang, maakte Marjan Hopman het blad bijna in haar eentje. Zij was echt het gezicht van het blad en heeft de basis gelegd van de huidige formule. Haar gedrevenheid en perfectionisme waren ook de oorzaak van een zware burnout in 2001. Zij is daarna niet meer teruggekomen in haar functie van hoofdredacteur. Ik vind het ongelooflijk triest dat zij op zo’n jonge leeftijd is overleden.’

Na Kinderopvang
Na haar vertrek bij Kinderopvang is Marjan Hopman actief geworden als boekenschrijfster en freelance journalist. Ze schreef onder meer De nieuwe vrijheid (Boekerij) over de menopauze en Mooi jezelf; Leeftijdloze schoonheid in 7 stappen (Truth & Dare). Zij heeft ook de website Leeftijdloze schoonheid opgezet. Als journalist schreef ze populair-wetenschappelijke artikelen over onder andere baarmoederhalskanker. In 2011 kreeg Marjan deze ziekte zelf. Haar ervaringen vormden de basis voor het boek dat ze hierover aan het schrijven was en dat zou worden uitgegeven door Artemis.

Foto: Patricia Steur

3 REACTIES

  1. Samen met Marjan heb ik het blad van de WKN, ‘de Kleine Wereld’, omgebouwd tot Kinderopvang. Ik heb van 1989 tot 1999 met haar aan het fonds kinderopvang gewerkt, eerst als hoofdredacteur later als uitgever. Op Marjan kon je bouwen! Ze was enorm betrokken bij de doelgroep en goed geïnformeerd. Ook als collega was ze een gouden meid! Altijd bescheiden en op de achtergrond, want ze hield er niet van om in de kijker te staan. Zonde, dat haar geen mooie levensavond is vergund, na al dat harde werken.

  2. Lees alle reacties
  3. Woorden schieten tekort…..Wat een schrik!! Marjan heeft mij ooit opgeleid als journalist voor het vakblad Kinderopvang. Onder haar bezielende leiding kreeg ik van haar de kans om mensen te interviewen en te schrijven over mijn passie!! Dit resulteerde uiteindelijk ook in het schrijven van verschillende boeken. Van haar heb ik het vak geleerd!! Ik wens Paul en Daniel heel veel sterkte bij dit verlies.RIP Marjan!!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.