Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voedselbank krijgt cheque van bso Anne Dak

De BSO-kinderen van kindercentrum Anne Dak uit Den Haag overhandigden onlangs een waardecheque van maar liefst € 385,- aan de Voedselbank Haaglanden. De kinderen haalden dit mooie bedrag op met de jaarlijkse braderie op het kindercentrum.
Voedselbank krijgt cheque van bso Anne Dak

Elk jaar staat de braderie in het teken van een goed doel. Dit jaar koos het kindercentrum om geld in te zamelen voor de Voedselbank Haaglanden. Omdat het kindercentrum extra aandacht besteedt aan gezonde voeding vond het kindercentrum dit een passend goed doel. Bij kindercentrum Anne Dak aan de Koningin Emmakade hebben de kinderen een eigen moestuin en leren de kinderen spelenderwijs groenten eten. Tijdens de braderie konden de kinderen diverse spelletjes doen of genieten van een poppenkastvoorstelling. Ouders konden zelfgemaakte hapjes, tweedehands speelgoed en door de kinderen zelfgemaakte canvasdoeken kopen. Ook konden ouders informatie krijgen over gezonde voeding.

Voedselbank

Tijdens het uitreiken van de waardecheque kregen de kinderen uitleg over wat de voedselbank doet en waar het eten van de voedselbank vandaan komt. Zij zagen ook wat er in een voedselpakket zit. De oudste kinderen beseften maar al te goed dat niet ieder gezin in Nederland beschikt over genoeg voedsel. Uiteindelijk brak het moment aan om de waardecheque te overhandigen. Dit deden de kinderen vol trots en met een grote glimlach.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.