Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vandaag zijn Faida en Sasa de baas

Voor één dag mogen kinderen tijdens ‘Baas van Morgen’ de baas spelen over een organisatie. Vanuit de kinderopvang doen Korein en de SWKGroep aan het initiatief mee. Daar hebben respectievelijk Faida (11 jaar), Sasa (12 jaar) en Yasmine (14 jaar) het voor het zeggen.
Baas.jpg
Faida Kamara (11 jaar) en Sasa Racic (12 jaar) zijhn voor één dag de baas van de Korein Groep.

Faida en Sasa gaan aan de slag als baas van de Korein Groep. Centraal staat daarin vooral de vraag hoe de ideale buitenschoolse opvang eruit ziet. Welke activiteiten moet een bso aanbieden? Welke medewerkers zijn hiervoor nodig? Voor die laatste vraag voeren de twee kinderen sollicitatiegesprekken met pedagogisch medewerkers. Maar er wordt ook een contract ondertekend en er komen diverse telefoontjes en verzoeken binnen.

Stimuleren tot groei

Bij de SWKGroep, van o.a. Triodus Kinderopvang, Kern Kinderopvang, KOKO Kinderopvang en Kinderopvang BijDeHand, heeft Yasmine het voor het zeggen.  Ze gaat niet alleen over de kinderopvang binnen SWK, maar ook over buurtwerk en zorg in de provincie Zuid-Holland. ‘Het project Baas van Morgen (een initiatief van JINC) sluit naadloos aan op de waarden van de SWKGroep. Stimuleren tot groei en investeren in de eigen kracht van jong en oud’, aldus Jacob Boskma, één van de bestuursleden van de SWKGroep die hun bestuursstoel voor deze dag afstaan aan Yasmine.

Talent van morgen

Met Korein en de SWKGroep zijn er nog ruim 200 organisaties die aan deze speciale dag meedoen. Kinderen nemen de positie over van verschillende CEO’s, directeuren, burgemeesters en hoofdredacteuren. Tijdens ‘Baas van Morgen’ ervaren kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand,  hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact voor het leven op. Met deze ‘superbliksemstage’ willen JINC en alle deelnemende bedrijven laten  zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor ál het talent van morgen vanzelfsprekend is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.