Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Utrecht succesvol in signalering kindermishandeling

Utrecht succesvol in signalering kindermishandeling

Door de nauwe samenwerking van zes Utrechtse ziekenhuizen en het aanstellen van een coördinator kindermishandeling wordt kindermishandeling sneller gesignaleerd. Er is een duidelijkse stijging van het aantal signaleringen van kindermishandeling sinds de ziekenhuizen op de nieuwe manier werken.

Verdubbeling
Werd er in 2007 nog 1 procent van de gevallen herkend, nu is dat 2 procent (688 kinderen op de ruim 33.000 kinderen bij de eerste hulp). Uit buitenlands onderzoek blijkt dat van alle kinderen die zich bij de spoedeisende hulp melden, er 3 tot 4 procent het slachtoffer is van kindermishandeling.
In Utrecht werden artsen en verpleegkundigen specifiek geschoold zodat ze kindermishandeling sneller konden herkennen. Zij letten onder andere goed op gebroken neuzen, blauwe plekken of brandwonden.

Convenant 2010
De samenwerking tussen de zes Utrechtse ziekenhuizen, Bureau Jeugdzorg, Advies en Meldpunt Kindermishandeling, zorgverzekeraars en de provincie krijgt een vervolg. De partijen tekenden het nieuwe convenant 2010 waarin zij opnieuw samenwerken om kindermishandeling sneller op te sporen. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.