Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede Kamer ontvangt brief Brancheorganisatie Kinderopvang

Marianne Velsink
Brancheorganisatie

Alle woordvoerders kinderopvang in de Tweede Kamer ontvangen voorafgaand aan het Algemeen Overleg over de bezuinigingen in de kinderopvang een brief van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Hierin uit directeur Lex Staal zijn zorgen over het effect van bezuinigingen voor ondernemers in de kinderopvang en de arbeidsdeelname van vrouwen.

Investeren in kinderopvang loont
Staal verwijst naar het onlangs verschenen CPB-rapport over de relatie tussen kinderopvangtoeslag en de arbeidsparticipatie waaruit duidelijk blijkt dat investeren in kinderopvang op de lange termijn loont. Hiermee bevstigt het rapport de waarnemingen van de Brancheorganisatie. Ook een ledenenquete onder 1150 leden van de brancheorganisatie wordt in de brief genoemd. Hieruit blijkt dat ondernemers eind 2011te kampen hadden met een vraaguitval van tussen de 5 en 10 procent. In de eerste maanden van 2012 is dit verder opgelopen tot 12 en soms zelfs 20 procent.

Quickscan
De suggestie van Staal is om een quickscan te maken van het eerste kwartaal van 2012 omdat dat een reëler beeld geeft van de consequenties van de bezuinigingen. Ondertussen vraagt hij de minister om het ondernemerschap in lijn met de geest van de wet Kinderopvang  de ruimte te geven en om de regie bij de branche te laten.

Lees hier de brief van de Brancheorganisatie Kinderopvang >>

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.