Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Trio fraudeert met failliet kinderdagverblijf

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst heeft twee eigenaren van een kinderdagverblijf opgepakt. Zij worden verdacht van faillissementsfraude. In totaal hebben de man en vrouw een bedrag van 2,5 miljoen aan schulden doorgesluisd naar een derde man.
Trio fraudeert met failliet kinderdagverblijf
Foto: ANP XTRA

De twee mannen en de vrouw zijn woensdag opgepakt door De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). Het trio is verdacht van faillissementsfraude bij een kinderdagverblijf in Gouda.

Schulden wegsluizen

De FIOD verdenkt één van de mannen en de vrouw (beiden uit Gouda) ervan dat de zij de forse schulden van hun bedrijf hebben overgedragen aan de derde man. Deze man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De derde man werd op die manier aansprakelijk voor alle schulden, die meer dan 2,5 miljoen euro bedragen. Het kinderdagverblijf had onder andere schulden bij de Belastingdienst en bij een pensioenfonds. Het geld dat nog wel in het kinderdagverblijf zat hebben de twee uit Gouda uit het bedrijf gehaald. De derde man werd achtergelaten met alleen de schulden, waardoor een faillissement van het kinderdagverblijf onafwendbaar was. Hij is gearresteerd in Nieuw-Vennep.

Wietplantage

Na het oppakken van alle verdachten zijn doorzoekingen gedaan op drie locaties in Gouda. Daarbij zijn opslagapparatuur voor data en de administratie in beslag genomen. Bij de aanhouding van de man in Nieuw-Vennep is een wietplantage aangetroffen. Die is overgedragen aan de politie.

Faillissementsfraude

Bij faillissementsfraude onttrekt een onderneming geld of goederen aan een onderneming. Zo wil de eigenaar voorkomen dat de schulden bij een faillissement worden afbetaald met bezittingen. Begin dit jaar heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie ingestemd met een wetsvoorstel voor een hardere aanpak van dit soort faillissementen. Het is momenteel moeilijk om de fraudeurs te pakken, omdat er vaak bewust geen administratie is bijgehouden. Volgens het wetsvoorstel moet er een straf van maximaal twee jaar volgen wanneer er niet aan een administratieplicht is voldaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.