Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Taskforce opent Week tegen Kindermishandeling

Marijn Klok
De Week tegen Kindermishandeling is vandaag van start gegaan in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. De Taskforce kindermishandeling presenteerde hier haar eindrapport, en hief zichzelf vervolgens meteen op. De Taskforce gaat namelijk over in de ‘Beweging tegen Kindermishandeling’.
opening-week-tegen-kindermishandeling
De Taskforce pleit in haar rapport voor een Nationaal Programma Kindermishandeling en Huiselijk Geweld. - Foto: Imagesource

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hadden de Taskforce kindermishandeling in september 2012 ingesteld om de aanpak van kindermishandeling een stevige zet in de goede richting te geven. Met het eindrapport dat de Taskforce vandaag presenteerde komt een einde aan deze opdracht.

Nationaal programma

De Taskforce pleit in het rapport voor een Nationaal Programma Kindermishandeling en Huiselijk Geweld. Alle relevante partijen moeten hierbij betrokken worden, ook het bedrijfsleven. Daarnaast worden tien speerpunten benoemd, die in ieder geval een plek moeten krijgen in het programma, zoals het geven van voorlichting over opvoedingsvraagstukken aan alle alleenstaande ouders. In tien jaar tijd moet het aantal mishandelde kinderen zo gehalveerd worden.

Beweging tegen Kindermishandeling

De Taskforce gaat nu over in de ‘Beweging tegen Kindermishandeling’. Onderwijs, kinderopvang, peuterspeelzalen en ouderorganisaties gaan hierin samenwerken ter verbetering van signalering en aanpak van kindermishandeling. De beweging gaat onder andere in gesprek met alle betrokkenen over mogelijke weerstand en belemmeringen, en gaat de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling verder onder de aandacht brengen.  De kick-off van de beweging vindt aanstaande woensdag 16 november plaats en de looptijd is minimaal tot 1 januari.

Er is deze week door het hele land van alles te doen in het kader van de Week tegen Kindermishandeling. Ook voor de kinderopvang is er een interessant aanbod aan activiteiten. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.