Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SWKGroep bouwt ‘talentencentrum’ met basisschool

Frida Noordzij
Een breed talentencentrum en het dichten van de horizontale en verticale breuklijnen in de ontwikkeling van het kind. Dat is het doel van de SWKGroep, die de Van Brienenoordschool (basisonderwijs) in IJsselmonde heeft ingelijfd in haar organisatie.
iStock

Kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs worden vanuit één organisatie aangeboden, vanuit één pedagogische visie en een doorgaande leerlijn. ‘Met de toevoeging van onderwijs wordt de ontwikkeling van 0 tot 23 jaar omvat’, vertelt Ad Doorneveld, voorzitter raad van bestuur van de SWKGroep. ‘Dagopvang, peuteropvang, onderwijs, buitenschoolse opvang, overblijf, buurtwerk en indien nodig gespecialiseerde zorg. Aangeboden vanuit één organisatie.’

Buurtfunctie

De Van Brienenoordschool is in april onderdeel geworden van de SWKGroep, en zegt daarover op de website: ‘Het Talentencentrum wordt een centrum waarin ieder kind goed onderwijs krijgt, waarin ouders zich welkom voelen en waar omwonenden zich breed en optimaal kunnen ontwikkelen. Samen bouwen we bruggen en samen kleuren we de toekomst. Niet alleen van de school maar van de hele buurt.’ Naast goed onderwijs, willen beide organisaties een sterke buurtfunctie vervullen met de samenwerking.

Cirkel compleet

Doorneveld: ‘De toevoeging van onderwijs maakt de cirkel in de ontwikkeling van kinderen compleet. Ons doel is om kinderen de juiste handvatten en ervaringen te bieden om zich te ontwikkelen tot zelfbewuste en veerkrachtige mensen. Die respect hebben voor zichzelf, de ander en de omgeving. Met vaardigheden en talenten die zij inzetten bij het samen kleuren van de wereld.’

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.