Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Succesvolle aanpak achterstand in Roosendaal

Succesvolle aanpak achterstand in Roosendaal

Door een samenwerking tussen peuterspeelzalen in Roosendaal, het consultatiebureau en de gemeente Roosendaal is negentig procent van de peuters met taalachterstand op tijd behandeld. Het doel is nu om alle kinderen van 0 tot 7 jaar met een taal- of ontwikkelingsachterstand hulp te bieden.

Stuurgroep
Om dit laatste doel te bereiken is een stuurgroep opgezet bestaande uit de peuterspeelzalen, de gemeente, Stichting Integraal Welzijn, het basisonderwijs en de kinderopvang. Ko van Aalst, directeur van de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal geeft in de krant BNdeStem aan dat er al veel bereikt is op het gebied van extra aandacht voor zorgkinderen. Volgens hem is dat te danken aan de zorgvuldige signalering op het consultatiebureau, de intensieve observering in de peuterspeelzaal en de mogelijkheid om een pedagogisch staffunctionaris in te zetten. ‘We gaan nu proberen ook de kinderen te bereiken van wie de ouders vinden dat ze niet naar de opvang of de speelzaal hoeven. Pas als we die groep ook kunnen bereiken, kunnen we streven naar honderd procent aandacht voor alle kinderen voor wie het nodig is.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.