Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer kinderen in Amsterdam

Steeds meer kinderen in Amsterdam

Het aantal kinderen dat in Amsterdam wordt geboren, blijft toenemen. Al drie jaar lang komt het aantal baby’s dat in de stad ter wereld komt, boven de 11.000 uit. Iets wat sinds de jaren 70 niet meer is voorgekomen.

Dat blijkt uit het donderdag gepresenteerde statistisch jaarboek Amsterdam in Cijfers van de gemeentelijke dienst Bureau Onderzoek en Statistiek.

Geboortegolf
Op 1 januari dit jaar telde de hoofdstad 790.044 inwoners, ruim 9.000 Amsterdammers meer dan een jaar eerder. Ondanks de geboortegolf nam de bevolkingsgroei in 2011 voor het eerst in drie jaar af. De groei vlakt vooral af, doordat minder mensen naar Amsterdam verhuizen. Tegelijkertijd nam ook het sterftecijfer af. Vorig jaar gingen ruim 5.000 Amsterdammers dood. In de jaren 70 lag dat aantal rond 8.000.

Vergrijzing
De gemeente schat op basis van de cijfers dat Amsterdam in 2030 ruim 865.000 inwoners telt. De vergrijzing zal minder sterk zijn dan in de rest van het land, maar gaat toch sneller dan tot voor kort werd gedacht. Vorig jaar nam het aantal 65-plussers in de hoofdstad voor het eerst sinds de jaren 70 weer toe.

Bron: ANP
ANP Photo,

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.