Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer jonge kinderen in ‘grote vier’

Kinderen

In de vier grote steden wonen steeds meer kinderen van nul tot vijf jaar. De toename begon in de nieuwbouwwijken van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, maar vanaf 2008 ook in de oudere delen van de stad. Dat bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral na 2008 trokken steeds meer jonge gezinnen naar oudere stadsdelen. In 2012 was ruim zes procent van de inwoners van de ‘grote vier’ jonger dan zes jaar. In de rest van het land nam het aantal jonge kinderen tussen 2000 en 2012 juist af. Daardoor daalde het aandeel jonge kinderen buiten de vier grote steden van 6,3 procent naar 5,4 procent.

(Vinex)wijken
De toename van jonge kinderen in de grote steden gebeurde onder meer in de Vinex-locaties IJburg (Amsterdam),Ypenburg, Leidschenveen en Wateringse Veld (Den Haag), Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern (Utrecht) en Nesselande en de annexatie van de voormalige gemeente Rozenburg (Rotterdam).

Bron: ANP
ANP Photo, Evert Elzinga

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.