Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer gastouders omarmen methodisch werken

In januari 2015 sloegen Cito en gastouderbureau ViaViela de handen ineen om het methodisch werken onder gastouders te bevorderen. Deze samenwerking werpt zijn vruchten af; inmiddels bieden alle ViaViela-vestigingen de speel-leermethode 'Piramide voor gastouders' van Cito aan bij hun gastouders.
Steeds meer gastouders omarmen methodisch werken

Daarom is deze week de distributieovereenkomst tussen Cito en ViaViela getekend. Marten Roorda (CEO Cito), Irma Koerhuis (Manager Piramide Nederland) en Hubèr Agterberg (Directeur Gastouderbureau ViaViela) hebben de samenwerking waarbij ViaViela haar gastouders het pakket ‘Piramide voor gastouders’ voordelig mag aanbieden, officieel vastgelegd.

Piramide eenvoudig te integreren

Hubèr Agterberg over de samenwerking met Cito: ‘ViaViela wil gastouders voorzien van alle tools die bijdragen aan verdere professionalisering van het vak van gastouder. Het methodisch werken is hier een belangrijk onderdeel van. Dat gastouders als zelfstandige opvangprofessionals behoefte hebben aan blijvende verdieping binnen het vakgebied is duidelijk. De eerste groep van 50 gastouders is inmiddels gestart met Piramide voor gastouders. En de reacties zijn enthousiast. Onze gastouders geven aan dat Piramide eenvoudig te integreren is in de dagelijkse werkzaamheden terwijl ze wel verder op de ontwikkelingsstimulering van hun opvangkinderen ingaan. Kinderen in een veilige omgeving laten spelen en leren zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en op een toegankelijke manier ondersteuning bieden aan gastouders is de basis voor de samenwerking tussen Cito en ViaViela. Het voelt goed dat het resultaat daarvan direct zichtbaar is!’

Speciaal voor gastouders

Bij ‘Piramide voor gastouders’ van Cito staan spelen, ontdekken en groeien centraal. Gastouder Anke Sleegers: ‘Ik werk nu ongeveer een maand met ‘Piramide voor gastouders’. Ik heb, toen ik nog werkzaam was op een kinderdagverblijf, ervaring opgedaan met methodisch werken. Toch werkt Piramide voor gastouders weer anders: je bent echt aan het verbreden en verdiepen. Je gaat verder op de ontwikkelingsstimulering in. Bovendien heeft Piramide een vaste structuur in haar opbouw, dat werkt erg prettig. Mijn opvangkinderen reageren er goed op. Ieder kind kan op zijn/haar eigen leeftijds- en ontwikkelniveau meedoen met de activiteiten. Als een kindje zich nog niet zo lang kan concentreren, betrek ik hem/haar er bijvoorbeeld al spelend bij.’

Het aantal gastouders neemt aanzienlijk af. Sinds januari 2012 zijn er 12.000 gastouders minder. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.