Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Sport en Bewegen in de Buurt’ gelanceerd

Sport

Tijdens de start van het ABN Amro tennistoernooi gaf minister Edith Schippers (Sport) met ex-tennisser Richard Krajicek de aftrap voor het programma ‘Sport en bewegen in de buurt’. Dit project moet mensen, vooral ook kinderen, dichtbij huis aan het bewegen krijgen. Er is voor ieder jaar 70 miljoen euro bescikbaar.

Sportieve databank
Schippers hoopt met het project dat sportinstellingen en andere organisaties in de buurt zoals de kinderopvang, dansscholen, overheid en woningcorporaties samen gaan werken. Zo komt er een goede match tussen vraag en aanbod van sporten en bewegen in de buurt. Nieuw is de landelijke databank waar voorbeelden te vinden zijn van sportieve initiatieven in de buurt. Een voorbeeld is een initiatief in Rotterdam waar kinderen na schooltijd meedoen aan trainingen van sportclubs. Daarnaast zijn er bijna 3000 sportbuurtcoaches aangesteld om mensen dichtbij huis aan het bewegen te krijgen.

Afspraken
Minister Schippers, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, sportkoepel NOC-NSF, ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben de afspraken ondertekend. Op de website Sportindebuurt.nl kunnen bedrijven informatie vinden over de wijze waarop zij bewegen op de werkvloer kunnen stimuleren.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.