Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sinterklaasactiviteiten in de kinderopvang

Marianne Velsink
Is het Sinterklaas voor en na bij jou op de groep? Vergeet het vaste thema even en speel in op de behoefte van kinderen. We zetten een aantal bijzondere Sinterklaasactiviteiten op een rij:
Sinterklaasactiviteiten in de kinderopvang
Foto: iStock

Cadeau voor Sinterklaas!

Sinterklaas is jarig op 5 december. Wat zou hij willen hebben? Blader met elkaar door tijdschriften en folders en knip de leukste cadeaus voor Sinterklaas uit en plak ze op een groot vel waar bovenaan staat:”verlanglijst van Sinterklaas”.

Pimp je schoen

Sinterklaas en Piet zien zoveel schoenen. Vraag kinderen een oude schoen mee te nemen van huis of regel zelf oude schoenen. Tover met de kinderen de schoenen om tot glimmende supercoole schoenen. Kortom: pimp je schoen voor Sinterklaas!

Anoniem gedicht (bso)

Laat kinderen een (kort) gedicht schrijven over elkaar, zónder de naam erin te noemen. Verzamel alle gedichten, stop ze in een grote bak en vervolgens wordt er telkens een willekeurige uit gepakt. Degene die het gedicht voorleest, moet bepalen voor wie dit gedicht geschreven is. Klopt het?

Fluisterpiet (bso)

Fluister een lange zin over Sinterklaas door aan je buurman of buurvrouw. Dit gaat vervolgens de kring langs Is de zin aan het einde nog steeds dezelfde?

Sinterklaasquiz

Wie weet het meeste over Sinterklaas? Kies een Vak A, een Vak B en eventueel een Vak C. Als kinderen het antwoord op de vraag weten, mogen ze naar één van de antwoorden (A,B of C) lopen.

Rijmen met Piet

Stop allerlei spullen in een juten zak (schaar, pak, muts, papier). Vertel de kinderen dat je ’s morgens deze zak vond met een briefje van Piet. Het lukte hem niet om rijmwoorden te maken bij deze spullen. Kunnen de kinderen hem helpen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.