Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sint Maarten bij kindercentrum David Dak

Sinds een aantal jaar is Sint Maarten een gezellige traditie op de dagopvanggroepen bij kindercentrum David Dak. De pedagogisch medewerkers lopen tijdens Sint Maarten samen met de kinderen en de zelfgemaakte lampionnen door de straten. In groepjes gaan zij langs de huizen, bellen zij aan en zingen vrolijke liedjes voor de bewoners.
Sint Maarten bij kindercentrum David Dak

Bijna overal krijgen de kinderen wat lekkers of een stukje fruit. Onderweg zingen de kinderen ook volop en omdat het vroeg donker is, geven de lampjes in de lampionnen een extra spannend gevoel.

Groot feest

Op maandag 11 november was het weer zover. Van alle kinderen kwamen ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes naar kindercentrum David Dak om samen Sint Maarten te vieren. Het was een groot feest. Voorafgaande aan de optocht oefende iedereen de liedjes in de groep, waarna de jassen aangingen en iedereen naar buiten vertrok. Het was wel koud, maar gelukkig regende het niet.

Oefenen

Het zingen van de liedjes, ging dankzij het oefenen, erg goed. Vol enthousiasme liepen de kinderen langs de deuren. In de winkel van Albert Heijn, Primera en Aad de Groot zongen de kinderen zelfs liedjes voor alle klanten en medewerkers. Voorzien van goed gevulde zakjes met fruit en een snoepje ging iedereen na de optocht weer terug naar het kindercentrum. Daar stond nog wat lekkers klaar, waarna iedereen na een lange dag met een voldaan gevoel weer naar huis vertrok.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.