Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

September gebarenmaand voor gastouders

Baby- en kindergebaar roept september uit tot gebarenmaand voor gastouders. Met speciale themapakketten, korting op workshops en een ouderavond hoopt de organisatie het communiceren met gebaren onder de aandacht te brengen van gastouders.
September gebarenmaand voor gastouders
Foto: ANP Photo

Gebaren zorgen ervoor dat je al op heel jonge leeftijd, soms zelf met jonge baby’s, kunt communiceren. Kleine kinderen kunnen  zo al op jonge leeftijd duidelijk maken waar ze behoefte aan hebben. Bovendien bevordert het hun taalontwikkeling. Door ook ouders op de hoogte te stellen van de belangrijkste gebaren, leert een kind snel hoe hij/zij zich zonder te spreken kan uiten.

Themapakketten

In september zijn drie informatiedagen gepland voor gastouders en medewerkers van kinderdagverblijven. Nieuw zijn de themapakketten van Baby- en kindgebaar waarmee gastouders thuis kunnen oefenen. Deze pakketten leren je gebaren te gebruiken die vallen in één van de vier thema’s ‘algemeen’, ‘pret maken’, ‘buiten leven’ en ‘verzorging’.

Workshop en ouderavond

Het is ook mogelijk om aan te sluiten bij een kennismakingsworkshop van anderhalf uur. Hier leer je ongeveer 25 gebaren. In september krijgen gastouders tien euro korting op deelname. Toegang kost dan slechts 15 euro. Het is ook mogelijk om zelf thuis een workshop te organiseren voor een groep collega’s. Daarnaast ontvangen gastouderbureaus alleen in september korting op een interactieve ouderavond over babygebaren. Deze avond duurt anderhalf uur en kost 127,50 in plaats van 150 euro.
Lees meer op babygebaar.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.