Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schetsen van de nieuwe stint

Frida Noordzij
Brancheorganisatie Kinderopvang heeft schetsen laten maken met de aanbevelingen voor de nieuwe stint en een voorstel voor een convenant. Nog voor de start van komend schooljaar moet zo’n convenant worden opgesteld.
de Beeldvormers

Felix Rottenberg (voorzitter Brancheorganisatie Kinderopvang, BK), Magda Heijtel (directeur BK) en Gjalt Jellesma (voorzitter van BOinK) hebben op maandag 15 april uitgebreid gesproken met minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). ‘Het was een constructieve gedachtewisseling. We hebben onze inzichten en opvattingen door de Beeldvormers uit Amsterdam laten schetsen’, schrijft Rottenberg in zijn blog.

Schetsen

De tekeningen geven eenvoudig, maar helder weer hoe de nieuwe stint er waarschijnlijk uit komt te zien. Inclusief tien zitplekken, een voorstel dat Van Nieuwenhuizen wil overwegen. Ook de BMK maakte zich daar hard voor. Op haar website geeft de BMK een uitgebreide reactie op het convenant en het akkoord van de Tweede Kamer over het toelatingskader. Het tijdelijke toelatingskader van de vernieuwde stint treedt begin mei in werking, zo werd woensdag bekend.

Ervaringen van leden

De tekeningen zijn gebaseerd op ervaringen en expertise van onze leden, schrijft Rottenberg. Van Nieuwenhuizen gaat in overleg met de branche over een convenant waarin afspraken worden vastgelegd. Op de tekening staat het voorstel voor een convenant.

Bekijk de tekeningen, gemaakt door de Beeldvormers uit Amsterdam:

Bron: Kinderopvang.nl

De Tweede Kamer gaat akkoord met de aanpassingen die minister Van Nieuwenhuizen voorstelt voor de stint. Dat betekent dat de stint voor het volgende schooljaar weer de weg op kan. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.