Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sanne van der Mey – Studiedagen

Scholen houden studiedagen. Wij als BSO spelen daar op in. Dit is helemaal geen probleem, wij doen dit graag. Op mijn collega kan ik altijd rekenen: ‘Marianne, heb jij maandagochtend wat te doen?’ vraag ik haar op vrijdagmiddag. ‘Er is namelijk studiedag’. En zij vindt het geen probleem om dan te werken. Die extra uren zijn voor haar mooi meegenomen.

Nu zijn er toch echt wel twee problemen waar wij telkens tegenaan lopen. Ten eerste: de studiedagen of continue roosters van de scholen worden zeer laat doorgegeven. Een aantal staan er in de jaarplanning, maar een aantal scholen houden deze planning helemaal niet bij. Vaak horen wij dus zeer kort van te voren dat we extra kinderen moeten opvangen. Nu is dit nog niet eens het grootste probleem: wij hebben ruimtes en flexibele krachten dus dat is zo geregeld.

Ouders daar in tegen geven veel te laat door of hun kinderen die dag eerder opgehaald moeten worden, of dat ze de hele dag opvang willen. Voorbeeld: op 7 december hebben wij een studiedag, die dinsdag daarvoor krijg ik van een nieuwe ouder de vraag: kan mijn kind opgevangen worden? Polderpret heeft als regel dat wij pas kinderen opvangen als wij drie of meer aanmeldingen hebben. Die dinsdag had ik nog geen aanmelding staan. ‘Sorry Joyce, maar wij hebben nog niemand staan, misschien moet je vrijdag even bellen of er meer kinderen zijn aangemeld.’ Paniek zie ik dan in de ogen van de nieuwe ouder: weet ik vrijdag pas of mijn kind op maandag opgevangen kan worden?? En ik strijk dan maar weer met mijn hand over mijn hart. De lobbyactie kan beginnen.. Op de presentielijst kijk ik welke kinderen die maandag waarschijnlijk opvang willen maar nog niet opgegeven hebben. Ik instrueer mijn leidsters om die ouders op woensdag en donderdag te bestoken met de vraag: komt uw kind nog op de opvang als het maandag studiedag is?? ‘O, ja, helemaal vergeten, graag!’ is het veel gehoorde antwoord.. En zo bel ik op vrijdagmiddag de ouder op: ‘Janneke kan opgevangen worden hoor, we hebben zes aanmeldingen!’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.